مراقب های دندانپزشکی لازم در زمان دندان درآوردن کودک

در این مقاله به توصیه های رایج دندانپزشکی اطفال در زمان دندان درآوردن کودک از نگاه NHS بریتانیا می پردازیم.

خدمات بهداشت ملی بریتانیا (NHS) همواره توصیه های پزشکی و دندانپزشکی را به عموم مردم ارائه می دهد. در این مقاله به ترجمه مراقب های دندانپزشکی لازم در زمان دندان درآوردن کودک را جهت اطلاع والدین ارائه می دهیم. توصیه هایی که پاسخگوی بسیاری از سوالات شما عزیزان خواهد بود.

در ابتدا بایستی بدانید می توانید به محض اینکه دندان های کودکتان شروع به بیرون آمدن کرد، مسواک زدن را شروع کنید. از مسواک کودک با مقدار کمی خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید. اگر نتوانستید زیاد مسواک بزنید، نگران نباشید. نکته مهم این است که کودک خود را به مسواک زدن به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود عادت دهید.

نکات مسواک زدن برای نوزادان

  • برای نوزادان و کودکان نوپا تا 3 سال از یک اسمیر کوچک خمیر دندان و برای کودکان 3 تا 6 سال به اندازه یک نخود استفاده کنید.
  • به تدریج مسواک زدن دندان های کودکتان را با دقت بیشتری شروع کنید و تمام سطوح دندان ها را بپوشانید. حداقل دو بار در روز این کار را انجام دهید: درست قبل از خواب و در زمان دیگری بر اساس برنامه روزانه غذایی کودک.
  • همه کودکان مسواک زدن را دوست ندارند، بنابراین ممکن است مجبور باشید به تلاش خود ادامه دهید. مسواک زدن را به یک بازی تبدیل کنید یا همزمان جلوی آن ها دندان های خود را مسواک بزنید.
  • ساده ترین راه برای مسواک زدن دندان های کودک این است که آن ها را روی زانو بنشینید و سرشان را روی سینه تان قرار دهید. با در حضور کودک بزرگتر، پشت سر آنها بایستید و سر آنها را به سمت عقب خم کنید.
  • دندان ها را به صورت دایره های کوچک مسواک بزنید و تمام سطوح را بپوشانید و کودک خود را به انجام فرآیند تشویق کنید. در صورت خارج نکردن خمیردندان نگران نباشید ، فلوراید ضرری برای سلامتی کودک شما ندارد.
  • بررسی کنید تا مطمئن شوید که کودک شما مقدار مناسبی از خمیر دندان را دریافت می کند و خمیر دندان را از لوله نمی خورد یا نمی لیسد.
  • به کودکتان کمک کنید تا دندان هایش را مسواک بزند تا زمانی که مطمئن شوید که خودش می تواند آن را به خوبی انجام دهد. این فرآیند به طور معمول تا زمانی که آنها حداقل 7 ساله شوند ادامه دار خواهد بود.

 

 

مراجعه با کودک به دندانپزشکی و آشنایی با محیط مطب

وقتی برای قرار ملاقات دندانپزشکی خود می روید، فرزندتان را با خود ببرید تا به اینکار عادت کند.

در این خصوص در پست قبلی “بهترین زمان مراجعه برای شروع معاینات دندانپزشکی کودکان” توضیح داده ایم.

قند و پوسیدگی دندان

مواد قندی باعث پوسیدگی دندان می شود. این فقط در مورد میزان قند موجود در غذاها و نوشیدنی های شیرین نیست، بلکه مدت زمان و هر چند وقت یکبار تماس دندان ها با قند نیز بر میزان پوسیدگی موثر است.

آب نبات چوبی و نوشیدنی های شیرین در بطری شیر خشک مخصوصاً آسیب زا هستند، زیرا باعث تماس طولانی مدت دندان ها با قند موجود می شود. اسید موجود در نوشیدنی هایی مانند آب میوه ها نیز می تواند به دندان ها نیز آسیب برساند.

قندهای موجود در میوه های کامل و شیر کمتر باعث پوسیدگی دندان می شوند.

ساکارز، گلوکز، دکستروز، مالتوز، فروکتوز و نشاسته هیدرولیز شده همگی قند هستند. شکر ، عسل، شکر خام، شکر قهوه ای، شکر نیشکر، شکر موسکووادو و آب میوه های غلیظ نیز قند هستند.

چگونه قند را در رژیم غذایی کودک خود کاهش دهیم؟

این نکات به شما کمک می کند تا میزان قند موجود در رژیم غذایی کودک خود را کاهش دهید و از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید:

  • از نوشیدنی های شیرین شده با قند خودداری کنید ، بهترین نوشیدنی برای کودکان نوزاد و خردسال شیر و آب ساده است.
  • استفاده از بطری برای شیر مادر، شیر خشک یا آب جوشیده سرد شده اشکالی ندارد. اما استفاده از آنها برای آبمیوه یا نوشیدنی های شیرین می تواند پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
  • از 6 ماهگی می توانید به نوزادان نوشیدنی را در یک فنجان دهید.
  • وقتی کودک شما شروع به خوردن غذا کرد، او را تشویق کنید که غذاها و نوشیدنی های خوش طعم و بدون قند بخورد. بررسی کنید که آیا در غذاهای از قبل آماده شده کودک (از جمله غذاهای شور)، سوخاری ها و نوشیدنی های کودک قند وجود دارد یا نه. در این خصوص می توانید به برچسب های روی مواد غذایی مراجعه کنید.
  • اگر می خواهید به کودک خود غذاهای شیرین یا آب میوه بدهید، فقط در زمان غذا به او بدهید. به یاد داشته باشید که 1 قسمت آب میوه را با 10 قسمت آب رقیق کنید.
  • به کودک خود بیسکویت یا شیرینی ندهید. از خانواده و دوستان خود بخواهید همین کار را انجام دهند. به جای آن چیزهایی مانند برچسب ، مداد رنگی، کتاب رنگ‌آمیزی و .. را پیشنهاد دهید. ممکن است گرانتر از شیرینی ها باشند، اما هم ماندگاری بیشتری دارد و هم به سلامت کودکان خود کمک کرده اید.
  • اگر فرزند شما به دارو نیاز دارد، از داروساز یا پزشک عمومی بپرسید که آیا گزینه ای بدون قند وجود دارد.
  • میزان قند مصرفی کل خانواده خود را بررسی کنید. ببینید چگونه قند را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

جهت دریافت مشاوره رایگان با مرکز دندانپزشکی دکتر پریسا پوریای ولی می توانید علاوه بر سامانه چت آنلاین گفتینو با شماره های 09108084035 یا 02144084504  تماس حاصل فرمایید.

Source: https://www.nhs.uk/conditions/baby/babys-development/teething/looking-after-your-babys-teeth

اولین دیدگاه را بنویسید