آیا دندان شیری عصب دارد ؟ مورد جالب مراجعین دوقلو برای درمان

یکی از سوالاتی که والدین در خصوص لزوم مراقب های دندانپزشکی اطفال می پرسند این است که آیا دندان شیری عصب دارد و چقدر بایستی به پوسیدگی دندان شیری اهمیت داد؟

شاید شما هم با این جمله از طرف برخی افراد مواجه شده باشید که دندان شیری کودکان که با گذر زمان لق شده و می افتد پس چه نیازی به درمان و مراقب های دندانپزشکی در اطفال با وجود دندان شیری وجود دارد؟

اینگونه برداشت های اشتباه و تصور رایج غلط در نداشتن عصب در دندان شیری کودکان می تواند سبب آسیب های جبران ناپذیر به دندان های دائمی آن ها در سنین بزرگسالی شود. این مورد را در قالب یک داستان جالب بیشتر توضیح میدهیم.

نبود همزمان جوانه های دندان دائمی 5 پایین دوقلوهای 7 ساله

این دو OPG متعلق به پسر و دختر دوقلو 7 ساله است که چند روز قبل برای معاینه دندانپزشکی به مطب آمده بودند. نکته جالب درمورد این دوقلو دوست داشتنی این بود که همانطور که در عکس های نشان داده شده است هردو همزمان جوانه دندان دائمی 5 پایین را نداشتند.

فارغ از این موضوع خاص خیلی از والدین تصور می کنند چون دندان شیری از یک سن خاص می افتد و جایگزین با دندان اصلی می شود پس نیاز به توجه ویژه در خصوص موارد سلامت آن مخصوصا درمان های پوسیدگی یا پالپوتومی وجود ندارد. در حالیکه سلامت دندان شیری تضمین کننده سلامت دندان دائمی است و حتی چنانچه کودکان عزیز مشابه مورد این دوقلو ها باشند ، دندان شیری به دلیل نبود دندان دائمی تا بزرگسالی بایستی نقش همان دندان اصلی را برای فرد ایفا کند. در نتیجه ضرورت توجه به دندان شیری دقیقا مشابه یا حتی بیشتر از دندان های دائمی می شود.

در پست قبلی به نحوه آشناسازی کودکان با محیط دندانپزشکی اشاره کردیم. پس چه بهتر است همزمان با رویش دندان های شیری و شروع معاینات ساده از آسیب های احتمالی آتی و هزینه های بیشتر در سنین بالاتر جلوگیری کنیم.

اولین دیدگاه را بنویسید